Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  17/06/1999
Data da última atualização:  29/09/2009
Autoria:  ENGELMANN, F.
Título:  Importance of desiccation for the cryopreservation of recalcitrant seed and vegetatively propagated species.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Plant Genetic Resources Newsletter, n. 112, p. 9-18, 1997.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Several new, vitrification-based cryopreservation protocols have been developed in recent years with which high survival rates have been obtained and which are applicable to a wide range of species and accessions within species. These protocols are now being used in large-scale experiments for numerous vegetatively propagated species. The development of cryopreservation techniques is much less advanced for advanced for long-term conservation of recalcitrant seed species.
Palavras-Chave:  Preservação; Preservation; Recalcitrant seed; Semente recalcitrante.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC17163 - 1ADDSP - --SP4573SP4573
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  26/11/2020
Data da última atualização:  11/02/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PEREIRA, S. A.; KIMPARA, J. M.; VALENTI, W. C.
Afiliação:  STEFANY A. PEREIRA, Caunesp - São Paulo State University, Aquaculture Center, Jaboticabal, SP, Brazil; JANAINA MITSUE KIMPARA, CPAMN; WAGNER C. VALENTI, Caunesp - São Paulo State University, Aquaculture Center, Jaboticabal, SP, Brazil.
Título:  Sustainability of the seaweed Hypnea pseudomusciformis farming in the tropical Southwestern Atlantic.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Ecological Indicators, v. 121, e107101, Feb. 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.ecolind.2020.107101
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Seaweed culture is generally referred to as a sustainable production system. Nevertheless, this concept is biased by an environmental approach only, neglecting the economic and social dimensions of sustainability. The objective of this study was to assess the sustainability of the seaweed Hypnea pseudomusciformis cultivation and its use as human food consumption. We developed a pilot farming with the Association of Algae Producers of Flecheiras and Guajiru, in the municipality of Trairi, Northeastern Brazil. We applied a set of indicators to access environmental, social, and economic dimensions of sustainability.
Palavras-Chave:  Bioeconomia; Macroalgas; Socio-econômico; Sustentabilidade.
Thesagro:  Ecossistema.
Thesaurus NAL:  Macroalgae.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/221116/1/Ecological-Indicators121.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN33050 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional